У Криму трьох фігурантів справи «Хізб ут-Тахрір» помістили в психлікарню

16:46, 26.07.2019

У четвер, 25 липня, трьох фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" (красногвардійська група) помістили в психіатричну лікарню.

 

Про це Крим.Реалії повідомив адвокат Едем Семедляєв.

 

Він уточнив, що "не потрапив у слідчий ізолятор до свого підзахисного" Арсена Абхаїрова і пішов в психіатричну лікарню, оскільки нещодавно його ознайомлювали з постановою стаціонарної експертизи.

 

Адвокат додав, що його підзахисний "почувається нормально", однак підкреслює, що "поміщення в психіатричну лікарню його принижує".

 

Семедляєв розцінює це як "форму каральної психіатрії".

 

"Через те, що хлопці відмовляються співпрацювати зі слідством, а не зізнаються в інкримінованому їм злочині і не вважають себе терористами, вони піддаються такій формі тиску, як поміщення в психіатричну лікарню", - зазначив захисник.

 

Адвокат розповів, що крім Арсена Абхаїрова в психлікарні перебувають Рустем Емірусеїнов і Ескендер Абдулганієв.

 

ФСВП Росії не коментує інформацію про поміщення фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" у психлікарню.

 

У лютому 2019 року в будинках кримських татар у селищі Октябрське Красногвардійського району російські силовики провели обшуки. Пізніше в управління ФСБ в Сімферополі відвезли Ескендера Абдулганієва, Арсена Абхаїрова і Рустема Емірусеїнова.

 

Федеральна служба безпеки Росії стверджує, що затримані жителі Красногвардійського району причетні до діяльності забороненої в Росії організації "Хізб ут-Тахрір".

 

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Криму продовжив запобіжний захід Арсену Абхаірову, Ескендеру Абдулганієву, Рустему Емірусеїнову до 13 вересня.