НАБУ і Генпрокуратура прийшли з обшуками в Окружний адмінсуд Києва

13:21, 26.07.2019
НАБУ і Генпрокуратура прийшли з обшуками в Окружний адмінсуд Києва

(Фото: sud.ua)

Національне антикорупційне бюро України спільно з Управлінням спецрозслідувань Генпрокуратури проводять обшуки в Окружному адміністративному суді столиці.


Про це повідомляє НАБУ на своїй сторінці у Facebook.

 

“Детективи НАБУ разом з Управлінням спеціальних розслідувань ГПУ здійснюють санкціоновані обшуки у приміщенні Окружного адміністративного суду м.Києва”, - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що слідчі дії проходять у межах розслідування можливого вчинення кримінальних правопорушень головою та окремими суддями ОАСК.

 

"Наразі це вся інформація, яку ми можемо повідомити з огляду на необхідність збереження таємниці слідства", - заявивли у відомстві.

 

 

Джерело у суді повідомило УП, що в ОАСК не допускають адвокатів. Припускають, що силовики вилучають сервери. Обшуки проводять в кабінетах суддів.

 

"Не допускають в приміщення суду адвокатів та не випускають працівників", - зазначив співрозмовник УП.

 

Головою суду є Павло Вовк, за словами джерела, він наразі заблокований у будівлі суду.

 

За даними джерела УП у правоохоронних органах, обшуки проводяться у справі про можливе незаконне втручання керівництва та суддів ОАСК у розгляд справ та роботу інших органів влади. Це втручання було зафіксоване у розслідуванні заборони судом мітингів під час Майдану.

 

Як повідомляла УМ, 34 судді Окружного адмінсуду Києва, в тому числі голова Павло Вовк та судді, які визнали незаконною націоналізацію Приватбанку, не з’явилися на обов’язкове кваліфікаційне оцінювання, бо нібито захворіли.