Штаб ООС: берегова охорона ФСБ Росії влаштовує провокації в Азовському морі

10:03, 26.07.2019
Штаб ООС: берегова охорона ФСБ Росії влаштовує провокації в Азовському морі

У водах Азовського моря зафіксовано провокативні дії з боку корабля Берегової охорони ФСБ Росії.

 

Про це йдеться в повідомленні штабу операції Об'єднаних сил у Facebook.

 

"Упродовж двох діб, приблизно в однакові часові періоди, після 21.00, в Маріупольському районі Азовського моря тактичні групи катерів Маріупольського загону морської охорони зі складу Об’єднаних сил спостерігають незвичне явище. З напрямку, де розпізнаний один з кораблів Берегової охорони ФСБ Росії, що тримається на певній відстані, з настанням темряви, відбувається освітлення катерів Морської охорони Держприкордонслужби України променем зеленого кольору", - йдеться в повідомленні.

 

Зазначається, що такі "сеанси освітлення" тривають по декілька хвилин, шкоди здоров’ю екіпажів та виходу з ладу технічних засобів після впливу променя не зафіксовано.

 

"Однак, беручи до уваги, що подібні явища мали місце на лінії розмежування на суходолі, вжито відповідних заходів із захисту життя та здоров’я персоналу", - додали у штабі ООС.

 

Про даний факт повідомлено територіальні підрозділи військової прокуратури, Національної поліції та СБУ.

 

Як повідомляла УМ, Служба безпеки України спільно з Військовою прокуратурою затримали танкер Росії NEYMA, який блокував українські військові кораблі в Азові.

 

24 липня, за інформацією українських прикордонників, у порт Ізмаїл під прапором РФ зайшов танкер NIKA SPIRIT, який за номером ІМО - 8895528, згідно з даними міжнародної інформаційної системи EQUASIS, ідентифіковано як танкер NEYMA. Слідство встановило, що танкеру NEYMA, з метою приховання причетності у незаконних діях та акту агресії, які відбувалися 25 листопада 2018 року, російськими власниками змінено назву на NIKA SPIRIT.