«Нафтогаз» знову обіцяє залишити Смілу без газу

18:06, 24.07.2019
«Нафтогаз» знову обіцяє залишити Смілу без газу

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" погрожує, як і минулого року, залишити Смілу взимку без газопостачання через борги.
 
Як повідомляє прес-служба "Нафтогазу", зрив комунальним підприємством "Смілакомунтеплоенерго" затвердженого графіку погашення заборгованості може призвести до повторення кризової ситуації минулих опалювальних сезонів у місті Сміла .
 
Як каже перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергій Перелома, сьогодні борг "Смілакомунтеплоенерго" перед Нафтогазом складає 80,8 млн грн, з яких 62,1 млн грн - реструктуризовано. 
 
"Для того, щоб увійти в графік реструктуризації, "Смілакомунтеплоенерго" необхідно погасити принаймні 2,6 млн грн заборгованості", - наголошує пан Перелома.
 
Також "Нафтогаз" попереджає, що у разі подальшої несплати КП "Смілакомунтеплоенерго" щомісячних платежів за договорами реструктуризації, дія цих договорів припиниться, і сплаті підлягатиме весь залишок заборгованості, що була реструктуризована. У такому разі теплопостачання осель мешканців Сміли під час опалювального сезону знову може опинитись під загрозою.
 
"Питання стабільного забезпечення смілян теплом повністю залежить від дій місцевої влади. Сподіваюсь, її чомусь навчили помилки минулих років, коли доходило навіть до відключення опалення взимку, і цього року кризова ситуація не виникне", - підсумовує Сергій Перелома.