Грузинський журналіст, який облаяв Путіна в прямому ефірі, зможе повернутися до роботи

15:53, 20.07.2019
Грузинський журналіст, який облаяв Путіна в прямому ефірі, зможе повернутися до роботи

(Скріншот: rustavi2.ge)

Грузинський журналіст Георгій Габунія, якого на два місяці відсторонили від роботи за образи президента Росії Володимира Путіна в прямому ефірі, зможе повернутися до роботи.


Про це заявив новий генеральний директор телекомпанії "Руставі 2" Паата Салія, пише "Громадське".

 

Він також зазначив, що новий власник каналу Кібар Халваші не має наміру втручатися в редакційну політику телеканалу.

 

На початку липня грузинський опозиційний телеканал став фігурантом політичного скандалу між Росією та Грузією. 7 липня ведучий авторської програми "P.S." Георгій Габунія російською мовою звернувся до президента Росії Володимира Путіна і нецензурно вилаяв його. Влада країни засудила його висловлювання. На "Руставі-2" вирішили не звільняти Габунію. Однак новий власник телеканалу Кібар Халваші звільнив гендиректора телеканалу Ніку Гварамію і призначив на цю посаду свого юриста Паату Салію.

 

Телеканалу "Руставі-2" 25 років. За інформацією неурядової організації "Transparency International Грузія", в період з 2004-го по 2012 роки телекомпанія двадцять разів змінювала власника.

 

Під час "революції троянд" Руставі-2 відкрито підтримував опозицію, а пізніше виявився під контролем режиму, який сформувався після революції.

 

У 2012 році, після зміни влади в Грузії, всі великі телеканали перебудувалися на користь правлячої партії "Грузинської мрії". Єдиний великий канал, що мовить на всю країну, який залишився під впливом опозиції, зокрема експрезидента Саакашвілі, це "Руставі 2".