США виступили проти люстрації Зеленського

11:24, 18.07.2019
США виступили проти люстрації Зеленського

Курт Волкер вказав на необхідність боротьби з корупцією та олігархами в Україні таким чином, "щоб зберегти країну єдиною і дозволити їй просуватися вперед" (фото: 5 канал)

США не підтримують рішення президента України Володимира Зеленського про люстрацію вищих чиновників, які обіймали посади із 2014 по 2019 рік.
 
Про це заявив спецпредставник США в Україні Курт Волкер, відповідаючи на питання журналістів в Атлантичній раді у Вашингтоні, повідомляють ЗМІ.
 
"Такого роду політична відплата фактично відволікає від справи просування своєї країни вперед і, я думаю, це (просування країни вперед) саме те, на чому Україні дійсно необхідно зосередити свою увагу", - підкреслив Волкер.
 
Представник США також вказав на необхідність боротьби з корупцією та олігархами в Україні таким чином, "щоб зберегти країну єдиною і дозволити їй просуватися вперед".
 
Зазначимо, раніше Зеленського за нову люстрацію розкритикували посли країн G7.
 
Як відомо, президент України Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроект, яким пропонує розширити дію закону про очищення влади (люстрацію) на депутатів та топ-високопосадовців, які працювали в Україні з 23 лютого 2014 року до 19 травня 2019 року.