У Росії порушили справу проти лідера ОУН Коханівського

11:06, 18.07.2019
У Росії порушили справу проти лідера ОУН Коханівського

Микола Коханівський (кадр YouTube)

Головне слідче управління Слідчого комітету Росії порушило кримінальну справу стосовно громадянина України Миколи Коханівського.
 
Його звинувачують у публічних закликах до здійснення терористичної діяльності з використанням інтернету, повідомляє Слідком Росії.
 
Як відомо, Коханівський очолює Добровольчий рух "Організації українських націоналістів".
 
За даними Слідкому, 18 лютого 2018 року учасники "ОУН" та інших українських націоналістичних організацій "під керівництвом Миколи Коханівського напали на будівлю Російського центру науки й культури, закидали камінням фасад будівлі дипломатичної установи, розбили вікна, двері, завдали великої матеріальної шкоди, порушили режим роботи російського установи".
 
За даним фактом російські слідчі ведуть справу за статтею "напад на осіб чи установи, які користуються міжнародним захистом".
 
У ході розслідування цієї справи слідство нібито "отримало незаперечні докази" того, що Коханівський в лютому 2018 року поширив в "Інтернеті" відеозвернення, в якому "публічно закликав усіх охочих узяти участь в організованому під його керівництвом заході, в ході якого і було заплановано напад на Російський центр науки і культури".
 
Водночас Слідком Росії звинуватив КИїв у тому, що він нібито "покровительствує агресивно налаштованим українським націоналістичним угрупованням".
 

Як відомо, в жовтні 2017 року в Києві біля станції метро "Академмістечко" правоохоронці затримали командира добровольчого батальйону ОУН Миколу Коханівського після стрілянини й сутички з Русланом Качмалою, в якій обидва отримали травми.

 

Святошинський районний суд Києва обрав для командира добровольчого батальйону ОУН Миколи Коханівського запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

 

Зазначимо також, у лютому 2018 року ОУНівці Коханівського розбили вітрини у двох російських банках.