Головою Херсонської області призначено Юрія Гусєва

18:15, 13.07.2019
Головою Херсонської області призначено Юрія Гусєва

(фото facebook.com/yuriy.husyev)

Президент призначив головою Херсонської облдержадміністрації ексзаступника міністра оборони Юрія Гусєва.

 

Зеленський представив новопризначеного голову ОДА на нараді в Херсоні в суботу, передає "Інтерфакс-Україна".

 

Одним з пріоритетів роботи нового голови ОДА президент назвав облаштування інфраструктури контрольних пунктів в'їзду/виїзду (КПВВ) в Херсонській області на адмінкордоні з окупованим Кримом.

 

Своєю чергою Гусєв зазначив, що відсьогодні в області стартує пілотна програма, згідно з якою голови райдержадміністрацій області, а також заступники голови ОДА будуть набиратися з кадрової програми Lift.

 

"Хто хоче працювати в команді президента, у вертикалі президента в Херсонській області, заходьте просто зараз на сайт Lift ... платформа, яку президент анонсував на iForum, залишайте свої координати, залишайте свої резюме. Працюватиме команда, яка відбиратиме цих людей - ті, хто пройде у фінал, отримають співбесіди зі мною, з командою Офісу президента, і кращі керуватимуть райдержадміністраціями, і, можливо, стануть заступниками голови ОДА", - сказав Гусєв.

 

Юрій Гусєв є президентом громадської організації "Міжнародне об'єднання Земляцтво Херсонщини", до ради якого входить колишній губернатор Андрій Гордєєв, а також голова облради Владислав Мангер, підозрюваний у вбивстві Катерини Гандзюк.

 

В 2015-2016 роках обіймав посаду заступника міністра оборони України. Він фігурував у справах про завищення ціни під час закупівлі палива для армії, а також про будівництво квартир для військовослужбовців.

 

Раніше Гусєв був 41 номером у списку кандидатів "Слуги народу" у Верховну Раду.