У Монастирищі поліцейського вдарили ножем у спину, він у важкому стані

08:28, 09.07.2019
У Монастирищі поліцейського вдарили ножем у спину, він у важкому стані

(фото: Нацполіція)

На Черкащині затримано чоловіка, який наніс ножове поранення поліцейському.
 
Сталося це в ніч з неділі на понеділок у місті Монастирище.
 
Як повідомляють в управлінні поліції Черкаської області, співробітник поліції Монастирища зробив зауваження п’яному дебоширові у гуртожитку, в якому живе.
 
Коли 24-річний капрал поліції почув підозрілий шум та гуркіт на своєму поверсі, він вийшов з кімнати, аби з’ясувати, що відбувається. У коридорі побачив п’яного чоловіка, який гучно стукав у сусідські двері.
 
"Капрал зробив зауваження хулігану, аби той  припинив порушувати громадський спокій. При цьому повідомив, що він співробітник поліції. Однак дебошира це так роздратувало, що він дістав ножа і щосили вдарив ним правоохоронця у спину та втік", - розповідають у поліції.
 
 
Співробітник поліції був госпіталізований з проникаючим ножовим пораненням у важкому стані.
 
Слідчим відділенням Монастирищенського відділу поліції, під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури, розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.
 
Під час оперативно-розшукових заходів спільними силами Черкаського департаменту внутрішньої безпеки, Уманського та Монастирищенського відділення поліції було встановлено нападника, який важко поранив поліцейського.
 
Як з’ясувалося, до нападу на співробітника поліції причетний 27-річний раніше судимий житель села Івахни.
У поліції кажуть, що після поранення поліцейського зловмисник подався до своєї знайомої мешканки Монастирища, де його і виявила поліція. Там же знайшли ніж та куртку зі слідами крові, які вилучено слідчими у якості речових доказів.
 
Нападника  затримано та доставлено до ізолятора тимчасового тримання.
 
Йому оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.345 КК України.