На Купала на набережній в Ірпені завалився пішохідний міст (фото, відео)

11:45, 07.07.2019
На Купала на набережній в Ірпені завалився пішохідний міст (фото, відео)

(фото: facebook.com / Dmytro Yablonovskyy)

У місті Ірпінь на Київщині під час святкування Івана Купала завалився міст на новій набережній.
 
Набережна була збудована всього рік тому, місцева влада витратила на неї 15 мільйонів гривень.
 
За офіційною весією чиновників, "місток прогнувся", бо "просто не витримав великого інерційного навантаження".
 
Між тим, місцеві мешканці обурені і не розуміють, куди йдуть гроші платників податків.
 
Як заявив перший заступник міського голови, колишній директор "Ірпіньводоканалу" Олександр Маркушин, металева конструкція містка "прогнулася", бо він "просто не витримав великого інерційного навантаження через величезну кількість людей, які прийшли святкувати та ходили містком".
 
"Популярність набережної підтверджує необхідність її розширення. Муніципальна варта перегородила доступ до містка. Терміново викликав на місце директора компанії, яка монтувала міст", - стверджує чиновник.
 
 
За словами Маркушина, роботи по відновленню оглядового містка "починають невідкладно", за рахунок компанії, що монтувала міст.
 
Відомо, що на святкуванні на новій набережній був присутній екс-мер Ірпеня Володимир Карплюк, який подав у відставку минулого року, але фактично продовжує керувати містом:
 
 
Водночас місцеві жителі обурені інцидентом і ось як коментують його в місцевих пабліках: 
 
"Цікаво, скільки наших податків списав Карплюк на будівництво цього містка", "Шоб рейтинг Карплюка як цей міст луснув!", Цей міст до реконструкції простояв більше 30 років і всі покоління ірпінчан проходило через нього до лісу! А тепер...", "Те що рухнув мост, означає що треба розширювати набережну, ще мінімум на 35 млн грн треба розширювати. Даєш більше руйнівних конструкцій!"
 
 
 
 
Як пише адміністратор групи "Ірпінь Daily / Ирпень" Михайлина Скорик-Шкарівська, проектант містка - "фірма-прокладка, через яку Карплюк і його послідовники пропускають бюджет Ірепня". 
 
"Компанія отримала гроші за проект всієї "вхідної групи" з того боку, яка виявилася небезпечною для людей. Вона ж виконала робіт на набережній на мільйони гривень, а також, виявляється, ремонтує шкільні туалети - всі ті, які досі не мають дверцят і перегородок. Нагадую, що приймає всю цю халтуру КП Ігоря Дворнікова - людини з найвищою зарплатою, яка щороку отримує мільйони за технагляд", - розповіла вона.
 
За повідомленням мешканців Ірпеня, ремонтом містка зайнялась "ФОП Москаленко Марина Анатоліївна".