Зеленський у Торонто закликав бізнес Канади інвестувати в Україну

07:20, 04.07.2019
Зеленський у Торонто закликав бізнес Канади інвестувати в Україну

(фото: прес-служба президента України)

Президент Володимир Зеленський закликав бізнес Канади інвестувати в Україну.
 
Про це він заявив у Торонто під час зустрічі з представниками бізнесу, які входять до Economic Club of Canada, повідомляє прес-служба президента України.
 
"Інвестуйте в Україну! Чому? Бо ми - одна з найбільш перспективних країн з великим потенціалом зростання", - сказав Володимир Зеленський.
 
Він зазначив, що в Україні призначено нове керівництво Служби безпеки, Прикордонної служби, Податкової та Митної служб - і їхнє "головне завдання - побороти контрабанду та корупцію, терміново припинити тиск на "білий" бізнес".
 
"Поступово звільняються люди, яких пов’язували з рейдерством і маніпуляціями з державними реєстрами", - запевнив президент.
 
На переконання Зеленського, припинення контрабанди, подолання корупції та виведення економіки з тіні може додати держбюджету України майже 10 мільярдів доларів США на рік.
 
 
"Нам потрібні справедливі суди… Наша команда готує для цього окремий план", - додав він.
 
Серед галузей, які можуть зацікавити інвесторів, Зеленський назвав інтернет технології, виробництво "зеленої" енергії та видобуток корисних копалин.
 
Зокрема, канадська компанія Brookfield уже інвестує десятки мільйонів доларів у будівництво IT-центру у Львові.
 
"Ми дуже зацікавлені в реалізації щонайменше п’яти таких проектів у основних містах, де сконцентрований IT-бізнес та відповідні університети", - сказав президент.
 
Зеленський зазначив, що особливою темою є відновлення Донбасу, тому проекти щодо інвестування в цей регіон розглядатимуть першочергово.
 
Він запропонував створити спеціальний інвестфонд для канадців українського походження - і пообіцяв окрему команду для його підтримки.
 
Президент висловив упевненість у підтримці МВФ та Світового банку.
 
Крім того, як повідомляється, Зеленський зустрівся зі членами парламенту Канади, представниками групи дружби з Україною.
 
Він подякував їм за підтримку України й санкції проти Росії, висловив сподівання на продовження активних контактів.
 
Між тим, дружина українського президента Олена Зеленська в Канаді зустрілася з міністром у справах дітей та жінок уряду провінції Онтаріо Джил Данлоп.
 
 
У зустрічі також взяли участь уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба та парламентський секретар міністра охорони здоров’я провінції Онтаріо Робін Мартін.
 
Як повідомляє Адміністрація президента, основною темою зустрічі було ознайомлення з програмою реалізації стратегії підтримки дитячого здоров’я у канадській провінції та можливості для співпраці.
 
Крім того, перша леді відвідала дитячий госпіталь SickKids, який має свій Центр досліджень і надає допомогу у сферах онкології, дерматології, пренатального здоров’я, психіатрії, психологічної реабілітації, пластичної хірургії тощо.
 
Із президентом шпиталю Рональдом Коном Зеленська оглянула приміщення медустанови та ознайомилася з Програмою педіатричного стажування для України (діє з 2013 року).
 
Як писала "УМ", під час зустрічі зі спецпредставником США з питань України Куртом Волкером Зеленський заявив, що Росія не демонструє доброї волі для врегулювання конфлікту на Донбасі.