Путін заявив прем'єру Нідерландів, що відкидає розслідування катастрофи MH17

21:06, 03.07.2019
Путін заявив прем'єру Нідерландів, що відкидає розслідування катастрофи MH17

Росія не визнає результати розслідування катастрофи літака Малайзійських авіалінії рейсу MH17 у небі над Донецькою областю в липні 2014 року.
 
Про це президент Росії Володимир Путін заявив прем'єр-міністру Нідерландів Марку Рютте під час зустрічі на полях саміту G20 у місті Осака, повідомив речник російського лідера Дмитро Пєсков.
 
"Я можу підтвердити цю розмову: це було дуже коротке спілкування на ногах, у кулуарах", - цитує Пєскова кореспондент УНІАН у Росії.
 
"Крім прем'єр-міністра Нідерландів, Путін мав такі розмови практично з усіма учасниками цього саміту", - сказав речник Путіна.
 
За його словами, позиція Путіна щодо розслідування катастрофи MH17 "ґрунтується на тому, що навряд чи можна сприймати розслідування, яке здійснюється без участі Росії".
 
"Такі тези постійно на різних рівнях доводяться до наших (російських, - ред.) візаві у Нідерландах й інших країнах", - сказав Пєсков.
 
Раніше міжнародча група слідчих назвала імена чотирьох підозрюваних підозрюваних в причетності до збиття MH17Це ветеран ГРУ Росії Сергій Дубинський, так званий міністр оборони ДНР Ігор Гіркін, підполковник запасу російських Повітряно-десантних військ Олег Пулатов та командир так званого "розвідувального батальйону у "2-му відділі ГРУ ДНР" Леонід Харченко.
 
Катастрофа малазійського Боїнга МН17 сталася на окупованій території Донбасу 17 липня 2014 року. Тоді загинули 298 осіб, більшість - громадяни Нідерландів.
 
Команда розслідувачів Bellingcat також опублікувала нову доповідь, яка містить імена реальних бойовиків, які виявилися фігурантами прослуховувань СБУ та були причетними до транспортування російського "Бука" і збиття літака рейсу MH17.