Тереза Мей висунула вимогу до Путіна звільнити моряків і піти з Донбасу

16:15, 28.06.2019
Прем'єрка Великої Британії Тереза Мей заявила Володимиру Путіну, що Росія повинна припинити свою дестабілізуючу діяльність та нагадала про вимогу звільнити полонених українських моряків. 
 
Про це заявив представник Даунінг Стріт за підсумками переговорів Путіна та Мей на полях саміту "Великої двадцятки" в Осаці.
 
"Вона сказала президенту, що нормалізація наших двосторонніх відносин не відбудеться, доки Росія не припинить безвідповідальну і дестабілізуючу діяльність, яка загрожує Великій Британії та її союзникам", - цитує його "Європейська правда".
 
Він нагадав про вороже втручання Росії у внутрішні справи інших країн, російську дезінформацію та кібератаки.
 
Мей також окремо обговорила з Путіним питання України та захоплених українських моряків. 
 
"Вона також зазначила, що дії Росії в Україні викликають глибоку стурбованість, і що для досягнення прогресу необхідно здійснити деескалацію конфлікту і звільнити 24 українських військовослужбовців, судна яких були силою захоплені в Чорному морі", - зазначив речник. 
 
Зустріч Мей та Путіна стала першою двосторонньою зустріччю лідерів після нападу на Сергєя і Юлію Скрипалів у Солсбері. Тож Мей нагадала президенту Росії, що Британія має незаперечні докази того, що за цим нападом стояла Росія.
 
Як повідомляла "УМ", президент Європейської Ради Європи Дональд Туск жорстко присоромив Путіна за слова про "застарілість" лібералізму.