Активісти розпочали безстрокову акцію проти забудови Протасового Яру в Києві

26.06.2019
Активісти розпочали безстрокову акцію проти забудови Протасового Яру в Києві

Активісти продовжують захищати Протасів Яр від забудови.

Навколо однієї з найулюбленіших локацій киян — Протасового Яру — в Солом’янскому районі столиці продовжують вирувати пристрасті.
 
 
Оскільки забудовник не відмовився від наміру звести у цьому мальовничому природному місці висотки, активісти оголосили позавчора, у понеділок, про початок безстрокової акції проти незаконної вирубки та забудови зеленої зони.
 
 
Перш за все активісти знесли паркан забудовника «Дайтона Груп» та перекрили дорогу. За їхніми словами, останніми днями тут чергують «тітушки», які охороняють вирубку, ображають активістів та перешкоджають відеофіксації.
 
 
Наразі активісти вимагають від правоохоронців цілодобової охорони. 
 
Тоді як місцеві жителі додають, що ці «тітушки» працюють на представника «Національного корпусу» та екс-«азовця» Сергія Коротких на позивний «Боцман», який регулярно приїжджає до Яру і спілкується з молодиками, передає «Громадське».
 
За неофіційними даними, самого забудовника, який планує збудувати на території зеленої зони три 40-поверхівки так званого ЖК Tourbillon, пов’язують із Геннадієм Корбаном. 
 
Нагадаємо, 2 травня на вулиці Протасів Яр у Києві відбувся стихійний мітинг проти забудови Протасового Яру. У той день представники забудовника зрізали кілька дерев i почали встановлювати бетонні плити.
 
А вже 3 травня комісія КМДА ухвалила рекомендацію забудовнику «утриматись від виконання будь-яких робіт до прийняття остаточного рішення». Також було погоджено створення робочої групи, до якої увійдуть представники ініціативної громадськості, яка вивчатиме інформацію щодо будівництва на ділянці по вул. Амосова, 6.
 
Раніше ДАБІ надало припис на будівництво та вирубування лісу, наголосивши на тому, що висота будинків занадто велика. Забудовник даний припис скасував через Окружний адміністративний суд. Наразі цю ухвалу розглядають в Апеляційному 
суді.