У Польщі роботодавці викинули в ліс тіло українця, що помер на виробництві

14:17, 21.06.2019
У Польщі роботодавці викинули в ліс тіло українця, що помер на виробництві

Василь Чорней (фото з документів)

У Польщі на заробітках загинув 36-річний українець, житель Снятинського району Івано-Франківської області Василь Чорней.

 

Тіло українця знайшли за 150 км від його місця роботи.

 

Про це повідомляє Новинарня з посиланням на місцеве видання “Версії”.

 

14 червня у соціальній мережі Facebook почали поширювати фото знайденого в лісопосадці тіла чоловіка.

 

Припускали, що це може бути український заробітчанин, адже чоловік був в робочих рукавичках. Невдовзі знайомі опізнали його, як 36-річного Василя Чорнея – мешканця Івано-Франківщини.

 

Відомо, що чоловік працював у столярні, коли в нього стався напад. Одні знайомі загиблого припускають, що це могла бути епілепсія, інші, що напад стався через те, що він надихався випарів лаків та фарб.

 

Заробітчани, які в той час також були в цеху, звернулися до роботодавців з проханням викликати лікаря. Однак роботодавиця повідомила, що це вже неробочий час (було близько 17:00) і додала, що сама вирішить проблему.

 

“Проте замість того, щоб відвезти українця до медзакладу, поляки вирішили просто позбутися тіла – вивезли в лісопосадку поблизу міста Вонгровець”, – наголошується в публікації.

 

Зараз справу розслідує польська поліція.

 

Роботодавці затримані, однак вони стверджують, що Василь в них не працював і вони взагалі не знають українця. Крім того, поліцейські розшукують ще одного українця, який, ймовірно, був свідком, а, можливо, і співучасником злочину.

 

Тим часом рідні заробітчанина збирають кошти, щоб перевезти його тіло додому. Вдома Василя Чорнея не дочекались старенькі батьки, дружина та троє дітей.