Адміністрація Президента переїде в Український дім

13:29, 20.06.2019
Адміністрація Президента переїде в Український дім

(Укрінформ)

Президент України Володимир Зеленський планує створити Офіс президента замість Адміністрації та перенести її до "Українського дому" на Європейській площі Києва.

 

Про це він розповів на нараді з керівництвом Адміністрації та архітекторами, відео якої опублікувала "Команда Зеленського" у Facebook.

 

На нараді запропонували створити Офіс президента, який би складався з директоратів аналізу різних сфер політики.

 

Ці структури мають монітироти ситуацію в державі й пропонували варіанти розв'язання проблем.

 

 

Голова Адміністрації Андрій Богдан відзначив, що Офіс забезпечуватиме "організаційне, правове, консультаційне, інформаційне, експертно-аналітичне" супроводження роботи голови держави.

 

Він додав, що фінансування діяльности нового органу відбуватиметься "в основному коштом грантів європейських організацій", що дасть можливість платити високі зарплати працівникам директоратів.

 

"Ми налаштовані на зменшення грошей, які витрачає бюджет України", - сказав пан Зеленський.

 

За ідеєю архітекторів та самого Володимира Зеленського, нинішню будівлю Адміністрації президента можуть перетворити на одну з філій Національного художнього музею України.

 

"Для чого це місце, де ми з тобою знаходимось? Для великого музею", - сказав президент, звертаючись до Андрія Богдана.

 

У середу на зустрічі зі ЗМІ Володимир Зеленський сказав, що значну частину експонатів Художнього музею не показують публіці через брак площ. Саме цю проблему має вирішити додаткова будівля для музею на Банковій.

 

При цьому, дещо пізніше він припустив, що у Адміністрації можна було б розмістити й історичний музей.

 

Проєкт для підготовки будівлі для Офісу президента представляв засновник девелоперської компанії SAGA Development Андрій Вавриш та керівник архітектурного бюро 33BY Architecture Іван Юнаков.

 

За словами Андрія Вавриша, "Український дім" є чудовою локацією для створення "Центру розвитку країни", адже має достатню площу і гарне природне освітлення.

 

На зауваження президента, що йому треба, щоб все було “по-сучасному” і встановлені всі системи енергозбереження, його запевнили, що все так і буде. Також йому повідомили, що в Українському домі багато вільного місця, де можна зробити коворкінг ,в якому зможуть працювати сторонні люди, робочі групи, а також розмістити кафе, перед будівлею планується зробити фонтан зі спецефектами, де будуть гуляти люди.

 

Зеленський запитав, чи передбачено місце, де українці зможуть реалізовувати право на протест. Йому пообіцяли, що таке місце буде, але це треба буде зробити так, щоб не заважати іншим, зокрема, не перекриваючи проїжджу частину.

 

Щодо розташування кабінету, то йому запропонували обрати, куди будуть виходити вікна – на європейську площу чи на Дніпро. Президент відповів, що краще на Європейську площу, бо це символічно.