Леонід Кучма пояснив, коли хоче скасувати «блокаду» з ОРДЛО

20:52, 19.06.2019
Леонід Кучма пояснив, коли хоче скасувати «блокаду» з ОРДЛО

Леонід Кучма (кадр NewsOne)

Рада національної безпеки і оборони може переглянути торгівельні обмеження по відношенню до ОРДЛО тільки після повернення українських активів в правове поле України.
 
Про це заявив другий президент України, представник у ТКГ Леонід Кучма.
 
Заяву оприлюднила у Facebook його прес-секретар Дарка Оліфер.
 
"Вся наша робота має бути дорогою з двостороннім рухом, всі процеси повинні відбуватися виключно на засадах обопільності. Тільки після повернення українських активів в українське правове поле може йтися про перегляд рішення РНБО щодо впровадження торгівельних обмежень по відношенню до ОРДЛО", - навела вона слова Кучми.
 
Вона додала, що "для істотного прогресу у роботі ТКГ потрібна політична воля лідерів країн Нормандської четвірки".
 
"Така зустріч могла б дати сутнісний імпульс для прогресу за всіма напрямками реалізації Мінських угод", - зазначила Оліфер.
 
Нагадаємо, раніше Леонід Кучма запропонував зняти економічну блокаду з окупованого Донбасу. Також він переконаний, що питання обміну військовополонених, у тому числі звільнення українських моряків з-під арешту в Росії, "почнуть вирішуватися".
 
Окрім того, в Мінську Леонід Кучма заявив, що в нових домовленостях про "режим тиші" на Донбасі слід прописати умову "не стріляти у відповідь".
 
Як відомо, президент Зеленський повернув 80-річного Кучму до переговорів у Мінську.
 
Торік Леонід Кучма припинив участь у переговорах в Мінську після 80-річчя. У тристоронній контактній групі його заміняв Євген Марчук.