У Харкові проголосували за повернення проспекту Жукова

11:29, 19.06.2019
У Харкові проголосували за повернення проспекту Жукова

(фото mediaport.ua)

Міська рада Харкова перейменувала проспект Петра Григоренка в проспект маршала Жукова. 

 

За перейменування проголосували 59 депутатів, 13 були проти, пише Громадське

 

Біля будівлі міськради протестувальники скандували "Ганьба".

 

Як повідомляє "МедіаПорт", під стінами Харківської міськради зібралися кілька десятків людей з прапорами України, червоно-чорним прапором, партії "Свобода", обласної "Спілки учасників АТО". Люди тримають плакати "На захист декомунізації!", "Ні комунізації Харкова", "Жуков — кривавий м'ясник!".

 

Частина пікетувальників вимагає ремонту доріг. Вони тримають плакат "Платим налоги — где наши дороги?". Навколо міськради та усередині — посилені заходи охорони. Біля мерії — нацгвардійці, працівники спецпідрозділу "ТОР" у повному екіпіруванні.

 

Як повідомляла УМ, протестувальники знесли пам'ятник Жукову, який стояв у центрі Харкова. Водночас у партії "Довіряй справам" оголосили намір відновити бюст маршала Жукова. А мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що ініціюватиме перейменування однієї з центральних вулиць міста - проспекту Гриргоренка - на проспект маршала Жукова.Так цей проспект називався до 2016 року, коли в рамках декомунізації відбулося його перейменування.

 

Читайте також: Скандал навколо поваленого у Харкові пам’ятника «маршалу-м’яснику» Жукову спричинив дискусію на державному рівні