Окупанти знову проводять обшуки у будинках кримських татар

10:20, 19.06.2019
Окупанти знову проводять обшуки у будинках кримських татар

(фото: Кримська солідарність)

Окупанти вранці прийшли з обшуками в будинок кримського татарина Аксеіта Джанджакова і в будинок його матері, сам чоловік зараз перебуває за межами окупованого Криму.


Про це повідомляє Кримська солідарність.

"У Сари-Су (Білогірської район) по вулиці Чадир Кермен тривають слідчі заходи за двома адресами. У будинку Джанджакова Аксеіта обшук закінчився. За словами рідних, які повідомили про обшук, сам господар будинку перебуває за межами Криму. Там проживає інша людина. Слідчі заходи проходять у будинку матері Джанджакова Аксеіта, там проживає літня бабуся - Сеттарова Ребія (близько 90 років)", - йдеться в повідомленні. 

 

 

Як повідомляла УМ, вчора північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону 18 червня визнав винними п’ятьох фігурантів першої сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" в організації або участі в діяльності терористичної організації і засудив їх до відбування покарання в колонії суворого режиму. Військова колегія засудила Теймура Абдуллаєва до 17 років в’язниці, Узеїра Абдуллаєва – до 13 років, Рустема Ісмаїлова – до 14 років, Айдера Саледінова і Еміля Джемаденова – до 12 років.

 

В окупованому Криму поблизу Сімферополя російські силовики зранку 30 квітня провели так звані "огляди" в будинках кримських татар.

 

27 березня в окупованому Криму ФСБ провели наймасовішу облаву на кримських татар. 20 кримських татар були затримані в окупованому Сімферополі і Білогірському районі, ще троє були затримані наступного дня в Ростові-на-Дону.

 
 
29 березня Київський районний суд Сімферополя в окупованому Криму арештував усіх 23 затриманих під час обшуків кримських татар до 15 травня.
 

 

Через облаву ФСБ на кримських татар Україна звернулася до ЄС.