Окупанти ДНР звинуватили у вбивстві їхнього ватажка Захарченка СБУ

13:28, 17.06.2019
В ОРДЛО заявили, що організатори вбивства ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка - зі Служби безпеки України, і їх особистості їм відомі.
 
Про це в ефірі кремлівського каналу "Росія 1" заявив представник так званих спецслужб ДНР, обличчя якого було приховано.
 
"Безпосередньо роботу по "ДНР" у 5-му управлінні (департаменті контррозвідки СБУ) організовує 2-й відділ. Нам відомі усі співробітники цього відділу, причетні до скоєння злочинів на Донбасі", - заявив він.
 
Представник окупантів стверджує, що до підготовки "терактів" на Донбасі причетний нібито помічник начальника 5-го управління Сергій Моторин, який, за його словами, є вихідцем з Донбасу, а раніше служив у Слов'янську.
 
"Саме на ньому кров Арсена Павлова (Мотороли, - ред.) та Олександра Захарченка", - заявив він в ефірі підкотнрольного Кремлю росЗМІ.
 
Представник окупантів ДНР також назвав інших представників українських спецслужб, які нібито причетні до терактів на Донбасі: Владислав Долгозвяг і Андрій Мушта, Андрій Байдаєв під псевдонімом "Швед", ​​Андрій Отенко, Дамір Баштанник.
 
У телесюжеті росіян також повідомлялося, що затримані "спецслужбами ДНР" так звані агенти Сергій Бешта, Владислав Зайцев та інші "дали інформацію про своїх кураторів в СБУ".
 
Це нібито начальник 5-го управління департаменту контррозвідки СБУ Роман Червінський, його заступники Максим Попов і Олександр Поклад.