Екс-глава КС Шевчук прокоментував відкриття справи проти нього

15:44, 13.06.2019

Колишній глава Конституційного суду Станіслав Шевчук заявив, що відкрите Державним бюро розслідувань проти нього кримінальне провадження- це "ще один спосіб тиску".

 

Про це повідомляє LIGA.net.

 

"Це просто ще один із способів тиску на мене з боку тих осіб, які були ініціаторами мого звільнення і зараз намагаються встановити контроль над КСУ. Тому їм дуже не хочеться мого поновлення на посаді", - сказав він.

 

За його словами, тема зі штатними і позаштатними радниками "вже набридла всім" і тут немає ніякого порушення закону.

 

"А то, що до цих ігрищ приєдналися народні депутати, ще раз свідчить про політичну складову мого звільнення", - наголосив Шевчук.

 

Раніше  речниця ДБР Анжеліка Іванова розповіла, що слідчі Державного бюро розслідувань розпочали кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем колишнім головою Конституційного Суду. 

 

За її словами, справа була порушена після звернення народного депутата, у якому йшлося, що екс-голова КСУ незаконно призначив собі позаштатних радників, що призвело до зайвих бюджетних витрат.

 

Повідомляється, що наразі слідчі перевіряють дії колишнього голови КСУ на ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) ККУ.