У Москві журналіста зі струсом мозку терміново виписали і повезли в суд

14:18, 09.06.2019
У Москві журналіста зі струсом мозку терміново виписали і повезли в суд

Іван Голунов (фото: соцмережі)

У Росії журналіста "Медузи" Івана Голунова терміново виписали з лікарні, куди він потрапив після затримання і струсу мозку, і доставили в суд для розгляду клопотання про його арешт.
 
Про це повідомляє "Новая газета".
 
Відзначається, що Голунова доставили в Нікулінський суд Москви, куди надійшло клопотання слідчого про укладення журналіста під варту.
 
"Слідчий викликав в суд адвоката за призначенням. У суді втратили ордер адвоката Ольги Дінзе, через що їй не дають ознайомитися з матеріалами справи", - повідомив глава міжнародної правозахисної групи "Агора" Павло Чиков.
 
Згодом 8 червня Нікулінський райсуд Москви відправив Голунова під домашній арешт на два місяці. Суд також заборонив Голунову користуватися засобами зв'язку і спілкуватися з іншими фігурантами справи.
 
Про домашній арешт просив захист журналіста. Слідство і прокуратура клопотали про взяття Голунова під варту.
 
Раніше головний редактор "Еха Москви" Олексій Венедиктов повідомив, що в лікарні Голунов  пройшов томографію грудної клітки і голови, лікарі оглянули черевну порожнину.
 
"Виявлено гематоми, садна, забиті місця м'яких тканин тіла. Виявилося, що йому необхідно зробити щеплення від правця", - повідомив Венедиктов.
 
"Лікарі бригади швидкої допомоги, який привіз Голунова в лікарню, повідомили, що виявили у журналіста підозри на струс мозку і закриту черепно-мозкову травму. Його адвокат Дмитро Джулай відзначав, що Голунов ледве тримався на стільці і не розумів, що відбувається", - пише "Новая газета".
 
Як відомо, кореспондента відділу розслідувань порталу "Медуза" Івана Голунова затримали 6 червня за підозрою у збуті наркотиків. Голунов встиг повідомити друзям, що йому підкинули наркотики, а при затриманні і в відділенні поліції його били.
 
У п’ятницю в Москві пройшли одиночні пікети проти затримання журналіста.
 
У суботу Голунова звинуватили в замаху на збут наркотиків у великих розмірах. Стаття передбачає від 10 до 20 років позбавлення волі.
 
Після затримання Голунову близько 16 годин не дозволяли звернутися до адвоката, у поліції журналіста побили, не дозволивши викликати швидку допомогу.
 
Згодом стало відомо, що Голунова направили на обстеження до лікарні.