Шевченко: переломними стали перші голи у ворота сербів

09:03, 08.06.2019
Шевченко: переломними стали перші голи у ворота сербів

(Фото: iSport.ua)

Головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко прокоментував дії національної команди, яка у Львові розгромила збірну Сербії (5:0) у відбірковому матчі чемпіонату Європи-2020.


"Переповнюють емоції - і всі вони тільки позитивні. Велика-велика подяка всім нашим уболівальникам за неповторну атмосферу, яку вони створили на стадіоні", - цитує Андрія Шевченка прес-служба Федерації футболу України.

 

"Що відчував, коли трибуни скандували "Шева! Шева!" в кінці матчу? Було дуже приємно. Це найкращі компліменти, які може отримати як гравець, так і тренер", - сказав він.

 

Тренер відзначив важливу роль підготовки до поєдинку з сербами.

 

"Ми дуже добре підготувалися. Навіть коли серби змінили схему, ставши грати в три захисники, ми вчасно перебудувалися. Хлопці знали, де будуть вільні зони. Переломним став момент, коли ми реалізували дві перші гольові нагоди. Серби відкрили зони, і в цьому була наша перевага. Дуже важливу роль зіграла підготовка до цього матчу. Ми не так просто організували розширений і більш тривалий збір, адже розуміли, що вирішальне значення матиме фізична підготовка. Тому було важливо почати підготовку якомога раніше, особливо тим футболістам, які давно закінчили національні чемпіонати. Взяти, приміром, Женю Коноплянку, який провів сьогодні чудовий матч: він залишив сім'ю, приїхав в розташування національної команди раніше і в підсумку прекрасно підготувався", - підкреслив Шевченко.

 

Після поєдинку головний тренер гостей Младен Крстаїч також поділився своїми думками із журналістами.

 

"Хочу привітати збірну України із заслуженою перемогою. Початок матчу дещо затягнувся, а потім ми пропустили два безглузді м’ячі", - зазначив сербський тренер.

 

"Українці були сьогодні сильним суперником. Вони були кращі за нас, а перші два голи стали вирішальними. Я беру всю відповідальність на себе. Нам важко, але ми рухаємося далі", – цитує Младена Крстаїча офіційний сайт ФФУ. 

 

Збірна України з футболу ввечері 7 червня на стадіоні "Арена-Львів" у відбірковому матчі чемпіонату Європи-2020 перемогла збірну Сербії з рахунком 5:0.

 

Відлік у грі відкрили українці – на 27-ій і одразу на 28-ій хвилині відзначився Віктор Циганков. На 40-й секунді другого тайму третій гол у ворота команди Сербії пробив Євген Коноплянка. Вже незабаром своїм першим голом за збірну відзначився Роман Яремчук, цей удар у матчі став четвертим. Вдруге у матчі на 75-ій хвилині забив п’ятий гол Євген Коноплянка.

 

10 червня українська збірна зіграє з Люксембургом.