Печерський суд відпустив з-під варти ймовірного організатора убивства «Сармата»

09:11, 07.06.2019
Печерський суд відпустив з-під варти ймовірного організатора убивства «Сармата»

Ймовірний організатор вбивства Віталія Олешка Михайло Сігіда

Печерський районний суд міста Києва під час неанонсованого засідання пізно ввечері 6 червня відхилив клопотання слідства про продовження терміну тримання під вартою головного підозрюваного в організації вбивства бердянського активіста, учасника бойових дій на Донбасі Віталія "Сармата" Олешка – Михайла Сігіди.

 

Суддя Сергій Вовк вирішив випустити Сігіду з-під варти під домашній арешт.

 

"Журналісти ретельно стежили за кожною спробою витягти Сігіду з-під варти, регулярно ходили на суди. Резонанс ламав цей план. Цього разу все організували по-тихому, суду довелось засідати посеред ночі", – зазначила журналістка Радіо Свобода Наталка Седлецька.

 

"Друзі Олешка переконані, що його вбили через боротьбу з місцевою владою і народним депутатом Олександром Пономарьовим, який по факту контролює Бердянськ і місцеві силові структури. А затриманий Сігіда – не тільки головний підозрюваний в організації вбивства, а й ключова людина, яка могла б дати свідчення щодо справжнього замовника", – зауважила Седлецька.

 

Віталій Олешко, позивний "Сармат, був застрелений 31 липня 2018 року серед білого дня в Бердянську. У нього стріляли ззаду і убили на місці двома вистрілами - в голову та в спину.