Зеленський звернувся до Путіна через трьох убитих українців за добу

09:59, 05.06.2019
Зеленський звернувся до Путіна через трьох убитих українців за добу

Президент Володимир Зеленський відреагував на загострення ситуації на Донбасі, де внаслідок обстрілів загинуло троє і були поранені ще троє військовослужбовців.

 

На своїй сторінці в соцмережі Зеленський побажав якнайшвидшого одужання пораненим і висловив співчуття родинам загиблих. Також Зеленський звернувся до російського керівництва та ватажків проросійських окупантів на Сході.

 

"Хочу звернутися до керівництва РФ і командування її окупаційних сил на Донбасі. Загострення конфлікту – не найкращий фон для відновлення переговорів у Мінську. Нам не потрібно зайвий раз нагадувати про можливість ескалації вашої агресії", - йдеться у повідомленні.

 

Зеленський зазначив, що у Брюсселі обговорить з європейськими колегами відкриту демонстрацію агресії з боку РФ, а українська делегація в Мінську нагадає про неприпустимість спроб діалогу з Україною з позиції сили.

 

У районі проведення ООС на Донбасі за добу 4-5 червня бойовики 20 разів порушили режим припинення вогню, внаслідок обстрілів загинули троє українських військовослужбовців, ще трьох поранено.

 

Двоє загиблих 4 червня – із 17-ї окремої танкової Криворізької бригади ЗСУ. Внаслідок влучення ПТКР (протитанкової керованої ракети) в автомобіль ГАЗ-66, який перевозив продукти, загинуло двоє бійців. Обстріл автомобіля 17 отбр стався у районі села Новоселівка Друга на Донеччині (Ясинуватський район).

 

5 червня в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ" противник з автоматичної стрілецької та снайперської зброї двічі обстріляв позиції Об'єднаних сил поблизу населеного пункту ЗОЛОТЕ-1. Внаслідок обстрілів загинув один військовослужбовець Об'єднаних сил.