Кубів: «Держава в смартфоні» функціонує вже 3 роки

14:03, 31.05.2019
Кубів: «Держава в смартфоні» функціонує вже 3 роки

(REUTERS)

Перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів заявив, що в Україні щонайменше три роки діють цифрові сервіси, якими громадяни можуть скористатися за допомогою смартфонів.

 

"Те, що зараз називають "державою в смартфоні", ми уже створили. Завдяки Мінекономрозвитку державні закупівлі, мала приватизація, звіти про технічну допомогу та державні підприємства – у кожного громадянина в смартфоні. Ви можете купувати у держави, продавати державі та контролювати державу, не виходячи з дому", – сказав Степан Кубів під час звіту у Верховній Раді щодо цифрової економіки за 2016-2018 роки, пише Радіо Свобода.

 

За словами Кубіва, адміністративні послуги вже також доступні у смартфоні.

 

"На сайті Урядового порталу можна отримати 125 публічних послуг повністю онлайн. Ви можете зареєструвати бізнес онлайн; отримати численні довідки та витяги з реєстрів; подати заяву на допомогу при народженні дитини та багато іншого", – сказав Кубів.

 

Він також закликав депутатів долучитися до створення "держави у смартфоні" в контексті підтримки законопроекту про "Є-малятко".

 

"Ця ініціатива дасть батькам можливість отримати в електронному вигляді 10 послуг, пов’язаних із народженням дитини", – сказав урядовець.

 

Як повідомляла УМ, Володимир Зеленський хоче боротися з корупцією через смартфони. У планах команди Зеленського зробити так, щоб громадяни якомога менше контактували з чиновниками: "Наша мета - це держава у смартфоні", - пояснює Зеленський.

 

  •