У КНДР стратили п’ятьох дипломатів після провалу саміту зі США

13:32, 31.05.2019
У КНДР стратили п’ятьох дипломатів після провалу саміту зі США

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин стратив свого спецпосланця на ядерних переговорах зі США, після невдалого саміту з американським президентом Дональдом Трампом в Ханої в лютому цього року.


Про це повідомляє південнокорейське видання Chosun Ilbo з посиланням на анонімне джерело, пише Укрінформ.

 

"Посланець Кім Хек Чхоль і ще четверо співробітника МЗС Північної Кореї були страчені в березні на аеродромі Мірім в Пхеньяні за звинуваченням у шпигунстві на користь Сполучених Штатів. Кім Хек Чхоль був звинувачений в шпигунстві на користь США за погану звітність щодо переговорів без належного розуміння намірів США", - йдеться в повідомленні.

 

Перша в історії зустріч двох лідерів США і КНДР відбулася в Сінгапурі у червні 2018 року. Вона завершилася підписанням документа, згідно з яким Північна Корея зобов’язалася проводити ядерне роззброєння у відповідь на гарантії безпеки з боку США. Однак пізніше ЗМІ повідомляли, що КНДР продовжує ядерні розробки.

 

27-28 лютого у Ханої проходив другий саміт за участю лідерів Сполучених Штатів Дональда Трампа та Північної Кореї Кім Чен Ина. Під час перемовин лідери обговорили трансформацію двосторонніх відносин, підтримання миру й безпеки в регіоні, а також денуклеаризацію Північної Кореї.