Зеленський хоче співпраці НАБУ із закордоном

11:46, 30.05.2019
Зеленський хоче співпраці НАБУ із закордоном

Володимир Зеленський (фото: прес-служба президента України)

Президент Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ невідкладно поінформувати Раду Європи та ООН, що Національне антикорупційне бюро України може прямо співпрацювати й контактувати з антикорупційними органами інших держав.
 
Про це повідомляє прес-служба президента.
 
Зеленський зазначив, що за законом "Про Національне антикорупційне бюро України" та Кримінальним процесуальним кодексом, НАБУ наділено повноваженнями центрального органу з міжнародної співпраці у розслідуванні кримінальних проваджень.
 
Тобто Бюро може напряму комунікувати з міжнародними партнерами щодо розслідування корупційних діянь, надсилати та отримувати запити про міжнародну правову допомогу.
 
При цьому Зеленський звинуватив Порошенка в тому, що нібито через відсутність його "політичної волі" "та з метою перешкоджання роботі НАБУ" реалізація повноважень Бюро здійснювати міжнародну співпрацю "блокувалася".
 
Зазначимо, Національне антикорупційне бюро було створене саме президентом Порошенком 16 квітня 2015 року. Бюро розслідує корупційні справи, до яких причетні держслужбовці.