Київ святкує День міста

13:24, 26.05.2019
Київ святкує День міста

(УНІАН)

У неділю, 26 травня, Київ святкує День міста. Цьому святу присвятили багато різних спортивних, мистецьких і благодійних подій.

 

Це - 27-й благодійний "Пробіг під каштанами". Щороку ця акція нагадує про проблему вроджених вад серця та можливості її вирішення, пише BBC

 

Зібрані кошти направляють на закупівлю необхідного обладнання для Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії.

 

Дав старт благодійній акції мер Віталій Кличко.

 

 

На Андріївському узвозі цього дня проходить святковий ярмарок.

 

                 УНІАН

 

Також у неділю в столиці проходять Міжнародні змагання з велосипедного спорту Horizon Park Classic.

 

                                            FACEBOOK RACE HORIZON PARK

 

Цього дня на "Співочому полі" відбудеться фестиваль хорового мистецтва, біля "Арки дружби народів" міжнародний турнір з кікбоксингу, а увечері на Контрактовій площі - концерт "Космічна симфонія".

 

А ввечері 25 травня мер Києва Віталій Кличко відкрив пішохідно-велосипедний міст, що з'єднує парк "Володимирська гірка" з Аркою дружби народів.

 

 

У киян цей міст жартома вже отримав назву "міст Кличка".

 

 

Вартість будівництва мосту, а також укріплення схилів і реконструкції парку "Володимирська гірка" склав понад 400 мільйонів гривень, з них сам міст обійшовся в 270 мільйонів.

 

 

Довжина мосту складає 210 метрів, ширина - від 6 метрів в регулярних зонах до 14 метрів в зонах оглядових майданчиків, мостовий перехід зроблений з бетону і пластику. Висота опор перевищує 30 метрів.

 

 

У межах реконструкції відремонтували та проклали нові доріжки від Андріївського узвозу до нового мосту через парк "Володимирська гірка".