У Рівному двох мітингувальників з плакатами за імпічмент Зеленського забрали в поліцію

10:21, 26.05.2019
У Рівному двох мітингувальників з плакатами за імпічмент Зеленського забрали в поліцію

У центрі Рівного на майдані Незалежності відбувся мітинг за імпічмент президента Володимира Зеленського, під час якого поліція затримала двох людей.

 

Про це повідомляє UA: Рівне.

 

У поліції зазначили, що двоє місцевих жителів - 20-річний хлопець та 16-річна дівчина - проводили несанкціонований мітинг. В руках вони тримали плакати з написами "Імпічмент президенту" та "Не кумовство, а по-братськи".

 

Працівники поліції склали адмінпротоколи за ст. 185-1 КУпАП (порушення порядку і організації проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій). Крім того, оскільки правопорушниця неповнолітня, на матір склали адмінпротокол за невиконання батьками обов'язків щодо виховання дітей за ст. 184 КУпАП.

 

Пізніше поліцейські повідомили, що "затримання як такого не було, мовляв, учасників акції запросили до міськвідділу". Всі матеріали скеровуватимуться до суду для прийняття рішення. 

 

Перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко заявила, що готує запит до Нацполіції щодо затримання в Рівному двох молодих людей, які вийшли на мітинг за імпічмент президента Володимира Зеленського.

 

"Висловлюю обурення затриманням двох неповнолітніх в Рівному. Готую запит до Нацполіції", - повідомила Геращенко.

 

"Нагадаю, 5 попередніх років Банкову, ВР, КМ, обладміністрації чи не щодня пікетували, оголошували голодування, розбивали намети, встановлювали унітази, розвішували труси, закидували іграшковими свинями, й це іноді бували досить агресивні, а не тихі акції. По-різному поводилися мітингарі, це була демократія", - зазначила вона у Фейсбук.