У Конгресі США хочуть переконатися, що Зеленський буде партнером Америки, а не Росії

11:56, 25.05.2019
У Конгресі США хочуть переконатися, що Зеленський буде партнером Америки, а не Росії

(REUTERS)

Росія становить загрозу для України, всього регіону і безпосередньо для США, тому у Конгресі хотіли би бути переконаними, що новий президент України розвиватиме партнерські стосунки з Вашингтоном.


Про це заявив конгресмен-республіканець Браян Фітцпатрік, пише Укрінформ.

 

"Росія — це величезна загроза для України, для всього регіону, загроза для США. І ми прагнемо переконатися, що новий президент розвиватиме партнерські стосунки саме з Америкою, а не Росією", - заявив він.

 

Конгресмен, який є співголовою групи підтримки України у Палаті представників Конгресу США, додав, що під час свого майбутнього візиту з колегою Бренданом Бойлом до Києва та зустрічі з новим президентом Володимиром Зеленським, вони збираються говорити про це "дуже відверто".

 

"Наша мета — посилити зв’язки України та Заходу. Це саме те, чого переважна більшість людей, з якими я працював та спілкувався в Україні, прагнуть. І я щиро бажаю переконатися, що (президент України Володимир Зеленський - ред.) працюватиме в їхніх інтересах", - пояснив Фітцпатрік.

 

Американський конгресмен додав, що попри будь-які гострі заяви окремих американських діячів чи внутрішню політичну боротьбу, підтримка України жодним чином не слабшає, оскільки її серце знаходиться у Конгресі.

 

"Можу сказати за законодавчу гілку влади США, Палату представників Конгресу: у нас широка, двопартійна коаліція на підтримку України. Я і Марсі Каптур, співголови групи підтримки України, вона — демократка, я — республіканець. Ми говоримо кожного дня у Конгресі про нашу групу. Ми регулярно говоримо по Скайпу з колегами у Раді… Ми на постійному зв’язку, і вони знають, що ми готові допомагати”, - підсумував він.

 

Браян Фітцпатрік був обраний представником штату Пенсильванія від республіканської партії 2016 року, згодом переобрався до Палати представників у 2018 році. Він є співголовою групи підтримки України, до якої входять 50 конгресменів з обидвох партій. До обрання у Конгрес, він працював агентом ФБР з розслідування корупційних злочинів, і частиною його робити було створення антикорупційної інфраструктури в Україні, зокрема, Національного антикорупційного бюро.