Тука: Не можу уявити Данилюка секретарем РНБО навіть у кошмарному сні

16:27, 24.05.2019
Тука: Не можу уявити Данилюка секретарем РНБО навіть у кошмарному сні

(фото: LIGA.net)

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука не вважає Олександра Данилюка вдалою кандидатурою для посади секретаря Ради національної безпеки й оборони.

 

Про це він заявив в інтерв‘ю "Громадському".

 

"Я собі такого уявити не можу навіть в кошмарному сні. За моїм уявленням секретар РНБО це абсолютна інша людина за посадовими обов‘язками, це людина стратегічного мислення", — заявив Тука.

 

Він також додав, що Данилюк блокував ініціативи щодо вимушених переселенців, коли очолював Міністерство фінансів.

 

"Саме Олександр Данилюк в тому уряді, в якому ми разом з ним співпрацювали, саме ця людина блокувала будь-які ініціативи щодо вимушених переселенців. І не тільки ці напрямки. Там є багато запитань щодо функціонування і Міністерства оборони, і Міністерства освіти", — розповів Тука.

 

"Від мене він відверто тікав з засідання уряду. Людина, яка мені в вічі казала "Жора, який Донбас, туди стільки грошей потрібно, відчепись", — додав заступник міністра.

Як повідомляла УМ, президент України Володимир Зеленський вирішив призначити екс-міністра фінансів Олександра Данилюка секретарем Ради національної безпеки і оборони.