В Обухові поховають солдата Сергія Кононка, якого в 2014 році закатували в полоні

14:37, 24.05.2019
В Обухові поховають солдата Сергія Кононка, якого в 2014 році закатували в полоні

В Обухові 1 червня 2019 року поховають солдата 24-го батальйону територіальної оборони “Айдар” Сергія Кононка, який із серпня 2014 року вважався зниклим безвісти.

 

Про обставини загибелі та деталі ідентифікації загиблого розповіли в Обухівському районному військовому комісаріаті, пише "Новинарня".

 

Сергій був серед військових ЗСУ, які 26 серпня 2014 року везли до лікарні пораненого Василя Пелиша на автомобілі УАЗ та потрапили під артобстріл на трасі в районі Новосвітлівка—Хрящувате під Луганськом. Поранений Пелиш був захоплений у полон, після звільнення розповів про цей бій.

 

Кононко перебував у списках зниклих безвісти. 23 грудня 2014 року бойовики “ЛНР” передали з Краснодона українській стороні тіла вісьмох загиблих воїнів у мішках. За твердженням сторони “ЛНР”, серед убитих були четверо “айдарівців”. Один із них – закатований Кононко.

 

У військкоматі повідомили, що відтоді проводилося п’ять незалежних експертиз ДНК задля упізнання обухівця. Остання, п’ята, експертиза встановила, що це таки тіло Сергія Кононка.

 

Прощання, попередньо, відбудеться о 12.00 1 червня в місті Обухів (центральна площа, перед РЦКіД).

 

Солдат Кононко Сергій Олександрович народився 18 серпня 1982 року в місті Обухів Київської області. Був членом УНА-УНСО. Перший керівник обухівського осередку руху “Правий сектор”.


У 2014 році – солдат 24-го батальйону територіальної оборони “Айдар” ЗСУ.