«Приватбанк» подав позов проти Ігоря Коломойського в США

12:22, 23.05.2019
«Приватбанк» подав позов проти Ігоря Коломойського в США

Ігор Коломойський (кадр відео)

Державний "Приватбанк" подав позов до Канцелярського суду штату Делавер до колишнього власника фінансової установи Ігоря Коломойського.

 

Як свідчить інформація на сайті суду, позов було подано 21 травня 2019 року.

 
Будь-яка інформація про терміни його розгляду поки що відсутня.
 
Юридичний ресурс Law360 стверджує, що серед відповідачів також - другий найбільший екс-власник банку Геннадій Боголюбов і їх інвестиційні компанії, а звинувачення стосуються можливого відмивання мільярдів доларів через делаверські shell-компанії, які купували підприємства і комерційну нерухомість в США.
 
Відповідно до публікації, в позові також фігурують три "агента" цієї схеми - Мордехай Корф, Хаїм Шохет і Уріель Цві Лабер і близько 20 компаній, зареєстрованих в штаті Делавер.
 
У своїй заяві "Приватбанк" заявив про мільярдні збитки. За його даними, відповідачі використовували кошти для скупки цінної нерухомості в Огайо і ще більш, ніж в дюжині штатів, в тому числі в Техасі, Флориді і Кентуккі, вказує ресурс.
 
Гроші пішли на придбання "стратегічно важливих" підприємств з виробництва сталі і феросплавів, розташованих в штатах Огайо, Мічиган, Західна Вірджинія і Кентуккі, а значні інвестиції в комерційну нерухомість були також зроблені в таких місцях, як Даллас і Клівленд, стверджується в позові.
 
За даними Law360, "Приватбанк" звинувачує всіх причетних нібито в несправедливому збагаченні (unjust enrichment), шахрайських переказах (fraudulent transfers), цивільній змові (civil conspiracy) і alter-ego liability (т.зв. питання "корпоративної вуалі", - ред.).