Луценко про Портнова: «А у вас є докази про скоєний ним злочин?»

16:09, 19.05.2019
Луценко про Портнова: «А у вас є докази про скоєний ним злочин?»

Генеральний прокурор Юрій Луценко відреагував на повернення до України колишнього заступника глави Адміністрації президента України Віктора Януковича Андрія Портнова, спитавши, чи у когось є докази про скоєний ним злочин, пише УНІАН.

 

Відповідним чином генпрокурор відповів у Facebook на пост виконавчого директора Українського інституту майбутнього Віктора Андрусіва.

 

"Юрій Луценко, я правильно розумію, що ви все ще на посаді Генерального прокурора? І саме за вашої бездіяльності сьогодні прилетів Портнов і пішов вільно гуляти?" - запитав Андрусів.

 

"А у вас є докази про скоєний ним злочин?"- відповів Луценко.

 

 

Після цього Андрусів нагадав генпрокурору, що Портнова навіть не допитали щодо його причетності до "законів 16 січня, які привели до ескалації і перших смертей" на Майдані.

 

"Юрій Луценко, я думаю, що є доказом, а що ні - встановлюєте ви і суд. Тому нормально було б щоб Портнова допитали навіть на основі наявної інформації щодо його причетності до законів 16 січня, які привели до ескалації і перших смертей. Загалом якщо б Портнов цілодобово ходив на допити - це принаймні свідчило б про вашу честь", - написав генпрокурору Андрусів.

 

Як повідомляла УМ, екс-заступник глави адміністрації президента-втікача Віктора Януковича Андрій Портнов заявив про повернення в Україну.