Суд відмовив Кернесу: намет «Все для перемоги» залишається на майдані Свободи у Харкові

11:07, 18.05.2019
Суд відмовив Кернесу: намет «Все для перемоги» залишається на майдані Свободи у Харкові

Харківський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову міської влади стосовно намету "Все для перемоги" на площі Свободи.


Таке рішення ухвалив cуддя Харківського окружного адміністративного суду Владислав Єгупенко, передає UA:Харків. 

 

“Перевіривши юридичну та фактичну обґрунтованість доводів сторін, суд дійшов висновку, що мотивація та докази, на які посилається позивач, не дають суду підстав для встановлення висновків про обґрунтованість позову. А відтак у задоволенні позову слід відмовити”, - оголосив ухвалу суддя.

 

                                               Суддя Владислав Єгупенко

 

Нагадаємо, 8 травня на сайті мерії опублікували петиції із проханням прибрати намет з майдану Свободи. Це звернення публічно підтримав міський голова Геннадій Кернес. Менш, ніж за добу петиція набрала 5 тисяч підписів.

 

11 травня на сайті мерії був опублікуваний припис із вимогою демонтувати намет добровільно. На це волонтерам давалося три дні, до 14 травня. У документі йдеться: якщо намет не приберуть, його демонтують за рішенням виконкому міської ради.

 

У неділю, 12 травня, на підтримку намету «Все для перемоги» вийшли більше 600 людей. Вони провели мітинг на майдані Свободи та влаштували ходу вул. Сумською.

 

Намет "Все для перемоги" був встановлений восени 2014 року. У ньому збирали допомогу для українських військових, проводили патріотичні акції.