У Смілі хворих возять на розбитій «швидкій», у якій двері - на мотузці

21:25, 13.05.2019
У Смілі хворих возять на розбитій «швидкій», у якій двері - на мотузці

(фото: facebook.com / Юлія Бойко)

У місті Сміла на Черкащині містяни скаржаться, що хворих доставляє до лікувальних закладів справжній "швидкий" "драндулет".
 
У цьому автомобілі двері тримаються на мотузці, яка прив’язана до лавки. 
 
"Шановна владо! Це крик душі! Вчора приїхала швидка допомога, якщо це можна так назвати! У татка стався інсульт, його доправляли до лікарні на цій швидкій, яка просто розсипається по наших розтрощених і розбитих вщент дорогах", - обурилася в соціальних мережах жителька Сміли Юлія Бойко і опублікувала відповідні фото.
 
За її словами, при такому діагнозі треба було доставляти хворого в спокої. А ще в машині швидкої допомоги потрібно було поставити крапельницю. Але за таких умов її не змогли поставити.
 
 
"Як може лікар надати першу невідкладну допомогу в такій машині? До того ж ще й зламався кардіограф. Це не швидка, це катафалк!", - додала Юлія Бойко.
 
Вона, втім, подякувала лікарю та водієві, що змогли зробити все, аби доправити її батька до районної лікарні та надати першу допомогу.
 
Але наголосила: люди не можуть працювати в таких умовах. 
 
"Це ганьба нашій владі. Бо дуже страшно дивитися на те, як людину, яку ти любиш понад усе, везуть до лікарні в таких жахливих умовах", - підсумовує Юлія Бойко.
 
Її пост викликав хвилю емоцій у соціальних мережах. Люди пригадували і свої поїздки на цій "швидкій". Одна з жінок зазначила, що на такому авто її везли до пологового, тож переймів не відчувала. Інша розповіла, як на тій "швидкій" їхала на обстеження до Черкас, тоді думала, що "нирки по дорозі повідбиває". 
 
Нагадаємо, Сміла також стала відомою в Україні тим, що замерзала минулої зими і має непроїзні дороги.