Данилюк: Повернути ПриватБанк колишнім власникам неможливо

16:33, 11.05.2019
Данилюк: Повернути ПриватБанк колишнім власникам неможливо

Виконання судового рішення про незаконність націоналізації ПриватБанку і його повернення колишнім власникам неможливе.


Про це заявив радник новообраного президента Володимира Зеленського Олександр Данилюк в інтерв'ю Liga.net.


"Ми бачимо, що судові процеси помітно прискорилися. Перед другим туром Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. Навіть якщо припустити, що суди вищих інстанцій це рішення підтримають, його неможливо буде виконати. Немає практичного способу зробити повну реституцію ПриватБанку і повернути його попереднім власникам", - заявив Данилюк.

 

Він відзначив, що держава вклала в банк понад 150 млрд грн, і в разі реституції вона забере свій внесок і капітал банку зменшиться на 150 млрд. Відповідно, після цього ПриватБанк не відповідатиме вимогам Нацбанку і має бути виведений з ринку, наголосив Данилюк. "Навіть якщо дати відстрочку новим-старим (у цьому випадку) власникам, це не допоможе: уявіть, як відреагують клієнти банку, знаючи про наявність у капіталі банку "маленької" дірки в 150 млрд. Очевидно, варіант із поверненням неможливий з практичної точки зору. Це - не літаюча конструкція. Тому обрали (екс-власники - ред.) варіант компенсації", - зазначив він.

 

При цьому Данилюк констатував, що за рішенням суду про компенсацію колишнім власникам або повернення ПриватБанку змушені будуть заплатити платники податків.