Матір Ірини Бережної затримали в Києві за «георгіївську» футболку

15:18, 09.05.2019
Матір Ірини Бережної затримали в Києві за «георгіївську» футболку

За словами Олени Бузини, суд встановив, що на футболці не зображена георгіївська стрічка (фото: facebook.com / Денис Андрус)

У Києві біля станції метро "Арсенальна" перед початком акції "Ніхто не забутий, ніщо не забуте" поліція затримала лідера громадського об'єднання "Сила добра", матір загиблої екс-нардепа "Партії регіонів" Олену Бережну за носіння футболки із забороненою символікою.
 
Як повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко "Інтерфакс-Україна", Олену Бережну затримали перед початком акції за носіння футболки в кольорах георгіївської стрічки.
 
"Її відвезли до районного управління поліції для проведення профілактичної бесіди", - сказав він.
 
Як відомо, законодавство України прирівнює георгіївську стрічку до символіки тоталітарних режимів і забороняє її публічну демонстрацію.
 
За такі дії передбачається адміністративна відповідальність.
 
Разом з тим, у середу сама Олена Бережна написала в Facebook, що в четвер знову вдягне на акцію футболку, яку вдягала минулого року.
 
За її словами, суд встановив, що на футболці не зображена "георгіївська стрічка".
 
Крім того, як повідомляє МВС України у Facebook, у Кривому Розі у зв'язку з публічною демонстрацією георгіївської стрічки складено адміністративний протокол на 64-річного місцевого жителя.
 
"Нагадуємо, що носіння георгіївської стрічки тягне за собою стягнення штрафу від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією георгіївською (гвардійської) стрічки. Звертаємося до учасників масових акцій! Не використовуйте заборонену символіку!", - йдеться в повідомленні.
 
Як відомо, донька Олени Бережної, екс-депутат від Партії регіонів Ірина Бережна розбилася в Хорватії на гірському серпантині. Це сталося в серпні 2017 року.