Зеленський відповів Путіну на слова про можливість перемоги без України

14:49, 09.05.2019
Зеленський відповів Путіну на слова про можливість перемоги без України

Новообраний президент Володимир Зеленський у День перемоги над нацизмом 9 травня заявив, що ніхто не має права приватизувати перемогу в Другій світовій війні.
 
Про це він написав у Facebook.
 
"Війна торкнулася кожної української сім'ї. Внесок українців у перемогу - величезний. Ніхто не має права приватизувати цю перемогу, казати, що вона могла відбутися й без українців", - наголосив Зеленський.
 
Він повідомив, що в цей день перебуває в Кривому Розі на могилі свого дідуся Семена Зеленського, який пройшов усю війну.
 
"Сьогодні - 9 травня. Це наш День Подяки. Подяки за те, що нелюдська ідеологія нацизму назавжди пішла у минуле. Подяки тим, хто боровся з нацизмом - і переміг. Просто вдячні усім - за можливість народитися й жити", - додав переможець виборів.
 

Як відомо, в грудні 2010 року президент Росії Володимир Путін заявив, що перемога у Другій світовій війні могла бути отримана й без участі України. "Я дозволю з вами не погодитися, коли ви зараз сказали, що якби ми були розділені, ми не перемогли б у війні. Ми все одно перемогли б, тому що ми країна переможців", - заявив він, відповідаючи на питання одного з росіян.
 
Нагадаємо, Володимир Зеленський у День пам'яті та примирення показав фото із зв’язковою УПА Параскевою Зеленчук-Потяк і військовим СРСР Іваном Залужним. Цим фото Зеленський закликав українців до об'єднання.