Кабмін призначив нового керівника податкової

14:00, 08.05.2019
Кабмін призначив нового керівника податкової

Кабінет міністрів призначив заступника міністра фінансів Сергія Верланова главою Державної податкової служби.

 

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

 

Відзначається, що Верланова на цю посаду рекомендувала призначити Комісія з питань вищого корпусу державної служби.

 

Завершальний етап конкурсу відбувся 23 квітня 2019 року.

 

Окрім Верланова, на цю посаду на останньому етапі претендували також заступник міністра юстиції Сергій Петухов та виконавчий директор ТОВ "Стандарт-аудит" Дмитро Олексієнко. 

 

Очільник Державної податкової служби у перший місяць своєї роботи буде здійснювати реєстрацію юридичної особи, переведення третини штату Державної фіскальної служби до штату Податкової служби, а також прийняття розпорядження Кабінету міністрів про покладання обов’язків від ДФС уже на Державну податкову службу. 

 

“Ми будемо здійснювати, в першу чергу, реєстрацію юридичної особи, переведення, як мінімум, 30% штату, а це — 10 тисяч працівників — до штату Податкової служби, а потім — прийняття розпорядження Кабінету міністрів про покладання обов’язків від ДФС уже на Державну податкову службу в горизонті місяць-півтора часу”, — зазначив Верланов.

 

За його словами, конкурс на голову митної служби на сьогодні призупинений за ухвалою суду, тому ДПС очікує розблокування конкурсу, щоб з 1 липня розпочати роботу вже окремих підрозділів розформованої ДФС.