Зураб Аласанія не був звільнений за визначеною датою і пішов у відпустку

09:26, 07.05.2019
Зураб Аласанія не був звільнений за визначеною датою і пішов у відпустку

Зураб Аласанія оскаржив у суді рішення, яке вважає незаконним (фото: facebook.com)

Наглядова Рада Національної суспільної телерадіокомпанії України поки що не звільнила Зураба Аласанію з посади голови правління Суспільного мовника.
 
Про це повідомив директор Центру демократії та верховенства права Тарас Шевченко.
 
"Сьогодні 6 травня - дата, яку Наглядова рада НСТУ визначила як день звільнення Зураба Аласанії з посади голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України. Що відбулося. Зураб ще не звільнений", - написав він у Facebook.
 
Шевченко пояснив, що Зураб Аласанія оскаржив у суді рішення, яке вважає незаконним.
 
"І суд мав право призупинити це звільнення до вирішення справи по суті. Однак суд не захотів цього робити. Наступний розгляд справи буде аж 11 червня", - пояснив Шевченко.
 
Він додав, що тим часом Зураб Аласанія "скористався можливістю, що дає кодекс законів про працю, - використати наприкінці роботи всю відпустку, яка залишилася".
 
"Таким чином, Зураб Аласанія пішов у відпустку і ще залишається на посаді, до завершення відпустки", - повідомив він.
 
Шевченко припустив, що компромісним було б рішення Наглядової ради НСТУ відкласти звільнення до вирішення справи судом, адже "сумніви у законності рішення є великими".
 
Як повідомляла "УМ", 31 січня Зураб Аласанія був достроково відсторонений з посади голови правління Суспільного мовлення. Таке рішення прийняла Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України.
 
Згодом з'явилася інформація, що Наглядова рада звинувачує Зураба Аласанію в тому, що він не показав хресну ходу за єдину помісну церкву, засідання Генасамблеї ООН та один з економічних форумів, де був присутній президент. Разом з тим, профспілка НСТУ заявила про факти зловживань з боку Зураба Аласанії, а поліція розслідує 6 справ щодо господарської діяльності НСТУ.
 
Сам Зураб Аласанія заявляв, що очікує, що Наглядова рада переголосує питання щодо його відставки у відкритому режимі.
 
Правління Суспільного в свою чергу стверджує, що рішення Наглядової ради про дострокове припинення контракту з Зурабом Аласанією було незаконним.