У виправній колонії Черкас після бунту засуджених запровадили особливий режим

11:22, 04.05.2019
У виправній колонії Черкас після бунту засуджених запровадили особливий режим

(Адміністрація Державної кримінально-виконавчої служби України/Facebook)

Відучора у Черкаській виправній колонії № 62 запровадили особливий режим роботи.

 

Ввели його після того, як на Великдень 30 тамтешніх засуджених влаштували бунт і побили охоронців. Тож тепер тут відмінено побачення засуджених з родичами, а працівники колонії переведені на посилений режим несення служби.


Про це повідомляє адміністрація Державної кримінально-виконавчої служби України.


«28 квітня під час проведення вечірньої перевірки засуджених у державній установі «Черкаська виправна колонія (№ 62)» окремі засуджені проявили групову непокору законним вимогам адміністрації, здійснили напад та завдали працівникам установи тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості. Один із постраждалих працівників установи госпіталізований до лікарні у тяжкому стані. У інциденті взяли участь близько 30 засуджених», – йдеться у повідомленні.

 


У колонії, наголошують в адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби, проведено загальний обшук із залученням додаткових сил і засобів інших установ виконання покарання, про що були інформовані органи прокуратури та регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.


За результатами проведення обшуку було вилучено ряд заборонених речей та предметів. Під час проведення зазначених заходів спеціальні засоби та фізична сила до засуджених не застосовувалися.


Наразі оперативна обстановка в установі керована, адміністрацією проводяться відповідні режимні заходи для її підтримання.


«Постраждалий працівник установи був відвіданий керівництвом, йому надається відповідна моральна підтримка та матеріальна допомога у проходженні курсу лікування», – підкреслюють в адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби України.

 

 

Як повідомляла УМ, на Великдень у Черкаській виправній колонії №62, яка міститься на околиці міста впритул до села Хутори, стався п’яний бунт.