Наталя Король з Умані за свої авторські іграшки здобула найвищу нагороду в Німеччині

11:31, 03.05.2019
Наталя Король з Умані за свої авторські іграшки здобула найвищу нагороду в Німеччині

(фото Уманський портал)

Українка Наталя Король прославилася на європейському просторі іграшками ручної роботи. На престижній виставці "Teddybär Total" та конкурсі "Golden George" у німецькому місті Мюнстер їй вручили найвищу нагороду.


Про це інформує "Уманський міський портал".


А починалося все з дитинства, коли Наталя пробувала знайти собі заняття до душі.


"Чим тільки не займалася: перешивала одяг, вишивала, малювала простим олівцем… При цьому я самоучка і ніколи не мала спеціальної освіти", – пригадує жінка.

 

 

Доля закинула Наталю далеко за межі рідної Умані. Мальовнича Швейцарія, де проживає вже 14 років, стала для неї другою домівкою. Прекрасні краєвиди гірської країни надихнули її на інші види творчості: малювання картин та шиття ляльок із тканини. Захоплення іграшками підтримав чоловік, який і став натхненником її ідей.


Майстриня пригадує, що заразилася "тедді вірусом", коли побачила ведмеді авторки Катерини Беспалової, і, отримавши в неї "майстер-клас", почала шити свої.


"Техніку тедді опанувала одразу, відтоді заняття стало улюбленим. Працюю здебільшого зі штучними матеріалами, але дуже високоякісними", – розповіє Наталя. І додає, що не зупиняється на досягнутому, бо є куди вдосконалюватися та розвиватися. У майбутньому планує навчати та ділитися майстерністю з іншими, хто хоче опанувати цікаву іграшкову техніку.

 

 


Наталя має власну марку своїх виробів, її знають у європейському світі творчості як Наталі Лахнітт, а її бренд носить назву NatalKa Creations. Викрійки авторських іграшок майстрині купує відома фабрика "Clemens Spieltiere", адже звірята в Наталі, мов живі, дарують неповторні радісні емоції кожному, хто хоч раз подивився та взяв їх до рук.


"Це ніби народжується нове життя. Інколи намалюю ескіз, хочу створити щось одне, а в процесі з’являється зовсім інше. Звірятко саме диктує, ким хоче стати. Мої тедді в основному коти і котячі, – вони найбільше мені до душі", – каже Наталя.

 


Вона намагається створювати такі іграшки, які б викликали у людини усмішку та позитивний настрій. Спробувала себе у найпрестижнішому конкурсі "Golden George", але до перемоги дійшла не одразу: вперше зі своїми роботами не потрапила навіть у номінацію, тож спробувала ще раз – виграла медаль Золотого Джорджа, втретє її іграшка Фелічіта (Щастя) виграла статуетку в категорії "Натхнення".

 

Її тедді попав у номінацію серед десятків інших, напевно, членів журі емоційно вразила та її Фелічіта.


"Найкраща нагорода – коли іграшку купує колекціонер, адже ніщо не заставить людину купити її, якщо вона не лежить до душі. Тому найголовніше для творця іграшок – позитивні емоції", – наголошує Наталя Король.


Наталія створює свої іграшки з любов’ю та натхненням, вкладаючи в них частинку української душі та енергетику серця. Вони наділені якимось магнетизмом та казковістю. Тому і роз'їхалися ці симпатичні створіння до колекціонерів Європи, Японії, Америки, Австралії та Сингапуру.

 

 

 


Незмінним одягом українки на міжнародних виставках є вишивана сорочка, що нагадує всім європейцям про талановитість та щедрість українського роду.


До речі, основою техніки тедді є кріплення частин звіряток на спеціальних шплінтах; завдяки цьому ручки-ніжки іграшки можуть провертатися на 180 градусів. Засновницею цієї техніки вважають німкеню Маргарет Штайфф, згідно з якою оригінальні ведмеді набивалися стружкою і шилися зі спеціальної тканини, основою якої була бавовна, а ворсом із мохеру – шерсть кози.