Батальйон «Донбас-Україна» з боєм зайняв кілометр території під Новозванівкою

09:22, 03.05.2019
Батальйон «Донбас-Україна» з боєм зайняв кілометр території під Новозванівкою

(В'ячеслав Власенко "Філін")

Батальйон “Донбас-Україна”, який входить до складу 54-ї механізованої бригади ЗСУ, покращив свої позиції, зайнявши близько 1 км території в Попаснянському районі Луганської області.

 

Як передає “Новинарня“, про це повідомив комбат В’ячеслав Власенко “Філін”.

 

“2 травня 2019 року підрозділи 46-го окремого штурмового батальйону “Донбас-Україна” в результаті успішно проведеної операції в районі н.п. Новозванівка просунулись вперед на 1 км та зайняли вигідні рубіжі, отримавши перевагу над противником”, – написав командир у “Фейсбуці”.

 

“В результаті боєзіткнення отримали поранення три військовослужбовці батальйону. На даний час ім надана невідкладна медична допомога з подальшою евакуацією до військового шпиталю”, – додав Філін.

 

У зведенні прес-центру ООС йшлося, що противник обстріляв позиції ЗСУ “двічі з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населених пунктів Новозванівка і Луганське.

 

Нагадаємо, рівно місяць тому – 2 квітня – бойовики знищили спостережний пост 46 обсп “Донбас-Україна” під Новозванівкою, накривши його з мінометів. Тоді в укріпленні загинули військовослужбовці підрозділу – Яна Червона “Відьма” і Олександр Мілютін “Дєда”.