Коломойський: «На Донбасі - громадянський конфлікт»

07:54, 03.05.2019
Коломойський: «На Донбасі - громадянський конфлікт»

Український олігарх Ігор Коломойський, який нині проживає в Ізраїлі, заявляє, що війна на сході України є "громадянським конфліктом".

 

Про це він  заявив в інтерв'ю Bihus.info бізнесмен.

 

"Громадянський конфлікт. Можна сказати і громадянська війна, просто вона більш глобальна, а це громадянський конфлікт", - так бізнесмен відповів на запитання журналістів про те, що відбувається на Донбасі.

 

На думку Ігоря Коломойського, в цьому конфлікті воюють "українці з українцями".

 

"Росія підтримує одну частину українців", - додав він, зазначивши, що Росія спровокувала конфлікт, але "й з іншого боку не все було добре".

 

За словами Ігоря Коломойського, ситуацію з боку України спровокувало скасування у лютому 2014 року закону "Про засади державної мовної політики", відомого також як "закон Колесніченка", наміри українських депутатів скасувати "Харківські угоди" з Росією, згідно з якими Чорноморський флот Росії мав лишатися в Криму до 2042 року, настрої "зачистити Донбас" та насильство щодо бійців Беркута, які поверталися з Києва.

 

 

Коломойський зазначив, що громадянський конфлікт, на його думку, має гарячу фазу на Донбасі, та "холодну фазу" в усій іншій Україні.

 

"Холодна фаза - це ненависть один до одного, яка проявляється у вбивствах активістів, журналістів. Наприклад, з одного боку Бузину, з іншого боку Шеремета", - додав він.

 

Крім того, Коломойський заявив, що революція і Майдан – "це завжди погано".

 

"Тому що влада Януковича довела до Майдану, але революція це завжди погано. Погано, бо в підсумку мінус 13 мільйонів населення, мінус Крим, мінус Донбас. Винен Янукович, Росія, і революція, звісно, взаємна ненависть", – сказав олігарх.

 

Водночас він заявив, що "крім повстання, не було шляху, щоб знести клептократично-злочинний режим Януковича".

 

За словами Коломойського, його непокоїть те, що після перемоги Володимира Зеленського на виборах президента України деякі колишні регіонали заявили про намір повернутися в Україну. Водночас він закликав розділяти "апологетів режиму і звичайних військовополонених".