Супрун розповіла, чи готова працювати в новому уряді

12:24, 30.04.2019
Супрун розповіла, чи готова працювати в новому уряді

(DW)

В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розраховує на підтримку медичної реформи новообраним президентом Володимиром Зеленським.

 

На запитання, як Супрун ставиться до висловів Зеленського щодо неефективної медреформи, в.о. міністра відповіла, що коли відбуваються вибори, то часто під час кампанії є вислови, які не віддзеркалюють ті речі, які відбуваються після виборів.

 

Про це вона розповіла в інтерв’ю DW.

 

"Після виборів від команди Зеленського ми почули, що є підтримка реформ, що вони би хотіли подивитися, як вони відбуваються, можливо, дати якісь поради... Ми готові презентувати зміни, але наполягаємо на тому, що вони вже розпочаті та незворотні. Що другий етап реформи розпочинається цього літа, а третій, останній, щодо зміни фінансування, - від 2020 року", – каже Супрун.

 

Урядовиця вважає, що після інавгурації Зеленського нова команда буде зустрічатися з міністрами, щоб поспілкуватися з ними та "дізнатися, що далі відбувається".

 

"Ми будемо стежити за тим, що відбуватиметься упродовж наступних шести місяців, і готові співпрацювати із будь-якою конструктивною політичною силою, щоб пояснювати хід реформ і забезпечити галузі необхідне фінансування", - наголосила в.о. глави МОЗ.

 

"Ми хочемо, щоб була підтримка від нової команди", - додала Супрун.