Рубан покинув територію України

11:30, 26.04.2019
Рубан покинув територію України

Екс-керівник Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан, якого підозрюють у підготовці теракту, покинув територію України.

 

Про це УНН повідомили джерела в правоохоронних органах.

 

Судді Броварського міського суду Київської області 16 квітня випустили з-під варти Володимира Рубана, що означає, що підозрюваний у теракті може тепер вільно пересуватися як по території країни, так і залишати її межі.

 

За інформацією УНН, Рубан поїхав до столиці Польщі, Варшави.

 

Нагадаємо, вранці 16 квітня депутат Надія Савченко та волонтер Володимир Рубан, яких підозрюють в підготовці масштабного теракту у Верховній Раді, вийшли на волю. У прокурорів була можливість внести нове клопотання про подовження запобіжного  заходу, але в них не виявилося заздалегідь підготовленого бланку клопотання, датованого 16 квітня.

 

Як відомо, Служба безпеки України затримала Надію Савченко 22 березня 2018 року після того, як Верховна Рада позбавила її депутатської недоторканності та дала дозвіл на арешт.
 

 

Її звинувачують у підготовці обстрілу з мінометів Верховної Ради, після якого мали дострілювати тих, хто вижив, просто у сесійній залі. Теракт нібито планували провести у парламенті, коли там буде Президент України та члени уряду.

 

У Верховній Раді Надія Савченко наголошувала, що ідея розбомбити парламент - мрія багатьох українців.

 

Слідчі переконують, що Надія Савченко та Володимир Рубан з метою підготовки до теракту двічі провезли зброю із окупованої частини Донецької області.

 

 Володимира Рубана затримали з арсеналом зброї на КПВВ "Майорське" у Донецькій області. Сам Рубан відкринув звинувачення у підготовці теракту в Києві і замаху. Рубан заявив, що думав, що везе в автомобілі меблі і, що його підставили.