Снєгирьов: «ЛНР» під керівництвом росіян готує теракти, щоб звинуватити Україну

18:24, 25.04.2019

У Луганську спецслужби Росії та бойовики радились, як протидіяти українським "диверсантам".

 

Про це повідомляє співголова громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

 

На нараді обговорювалися питання протидії підривній діяльності українських спецслужб на території "республіки", з постановкою завдань по її нейтралізації. У підсумку був розроблений ряд пропозицій щодо вирішення даних питань.

 

Показово, що напередодні проведення наради за участі російських "кураторів", у Воронезькій області на станції Лиски під вагоном товарного потягу виявили саморобний вибуховий пристрій. Товарний потяг з металопродукцією прибув на територію РФ з території окупованих районів Луганської області. 

 

Місто Лиски знаходиться на березі річки Дон, за 98 кілометрів від Воронежа. Місто є великим залізничним вузлом на Південно-Східній залізниці.

 

Варто зазначити, що це не перший подібний випадок за останній місяць. Так, 8 квітня на залізничній станції Мержаново (Ростовська область РФ) прогримів вибух. За інформацією російських ЗМІ, вибуховий пристрій був закладений в гальмівну систему вагона. Вантажний потяг прибув з території самопроголошеної "ЛНР".

 

Таким чином, йдеться про те, що за задумом російської сторони відповідальність за проведення диверсійних актів безпосередньо на території РФ буде покладено на українські спеціальні служби.

 

Звертає на себе увагу той факт, що протягом останнього тижня на території окупованих районів Луганської області значно активізувалася робота "спеціальних служб" самопроголошених республік щодо проведення так званих антидиверсійних операцій.