У Кременчуцькому водосховищі під час нересту виявили 23 браконьєрські сітки з рибою

20:31, 24.04.2019
У Кременчуцькому водосховищі під час нересту виявили 23 браконьєрські сітки з рибою

На Черкащині у Кременчуцькому водосховищі в нерестовий період держекоінспектори разом з поліцейськими водного патруля продовжують розчищати водойму від браконьєрський сіток. 
 
Як повідомив начальник управління екологічного нагляду у Черкаській області Олександр Позняков, в Кремечуцькому водосховищі в районі урочища "Кабанівське", що в межах Коробівської сільської ради Золотоніського району, було виявлено незаконно встановлені браконьєрами 23 сітки загальною довжиною близько 1,5 кілометра.
 
Сітки були виявлені в ході проведення природоохоронного рейду спеціалістами Держекоінспекції Центрального округу спільно з поліцейськими водного патруля.
 
"В сітках знаходилися карасі, плітки, плоскирки, окуні, лящі, краснопірки, загалом більше 600 рибин. Тож внаслідок незаконного вилову водних живих ресурсів завдана державі шкода склала майже 50 тисяч гривень", - написав Олександр Позняков у Фейсбуку.
 
За його словами, з метою встановлення осіб причетних до незаконного вилову риби на місце події викликали слідчо - оперативну групу Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області, яка вилучила знаряддя лову для проведення слідчих дій.
 
Рибу було здано під реалізацію до рибоприймального пункту, після чого гроші перераховуються до державного бюджету.
 

Вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).
 
До речі, напередодні цього "браконьєрського улову", працівники Держекоінспекції Центрального округу також виявили незаконні знаряддя лову в річці Сула в межах територій Національного природного заповідника "Нижньосульський" та ландшафтного заказника загальнодержавного значення "Сулинський".
 
Тоді було вилучено 28 сіток довжиною майже 2 кілометри. У тих сітках тільки одних карасів нарахували 420 екземплярів, та ще плюс по сотні коропів, плоскирок та пліток, а завдані збитки склали майже 100 тисяч гривень.
 
"Державна екологічна інспекція Центрального округу вкотре попереджає осіб ласих до легкої наживи, що всі факти браконьєрства фіксуються та направляються до правоохоронних органів з метою встановлення та притягнення до відповідальності усіх без винятку винних осіб. Нагадуємо, що відповідальність за дані дії не тільки адміністративна, але й кримінальна", - зазначив Олександр Позняков.
 
Зазначимо, раніше "УМ" писала, що рибінспектори на Полтавщині виявилися браконьєрами з 400 сітками, УАЗом і 2 човнами.